Dietetyczne ciasto, które wpłynie pozytywnie na stan Twojego zdrowia
Dieta w życiu każdego Człowieka to ważny czynnik gwarantujący dobre samopoczucie, stałe utrzymanie szczupłej sylwetki ciała i także długie, szczęśliwe życie. Nie bez znaczenia jest więc to co spożywamy, aby wzmacniał się nasz cały organizm. Firmy prywatne specjalizujące się w tworzeniu dietetycznego jadłospisu polecają więc wykorzystywanie w kuchni produktów naturalnych takich, jak różne mąki, jajka, drożdże, aby ich naturalność zagwarantowała społeczeństwu ich dobre przyswajanie. To z nich w dalszej kolejności powstają m.in. ciasta, ale te bardzo zdrowe podbudowane są tak powszechnie lubianymi drożdżówkami. To właśnie w nich specjaliści od gotowania wykorzystują specjalne biologiczne metody na wspaniałe spulchnianie produktu, na pieczenie ich w prywatnych domach przy wykorzystaniu tradycyjnych piekarników, a także w profesjonalnie zarządzanych piekarniach. Zaletą tego typu ciasta jest znikoma ilość cukru i tłuszczu, który w diecie zapewnia nie tylko piękny zapach unoszący się po całym mieszkaniu, zakładzie produkcyjnym, ale także utrzymuje stale jego miękkość, kruchość i oryginalny, wyjątkowy smak. Produkt w postaci – dobrej drożdżówki - wzorowany na przepisach specjalistów z branży gastronomicznej to także wspaniały pomysł na ugoszczenie naszych gości, na dodatkowy posiłek dla wszystkich członków rodziny oraz doskonały uzupełniacz pożywienia o każdej porze: dnia i nocy. Produkt z kuchni naszych babć to także sposób na urozmaicenie go odpowiednimi, ulubionymi dodatkami w postaci: truskawek, jagód, malin, borówek, jabłek, bananów, śliwek, rodzynek, kokosów, które nadadzą jemu dobrego smaku. Takie bogactwo produktu na rynku światowym to przede wszystkim budowanie tradycyjnej kuchni powiązanej z określonym rejonem Polski. Szczególnie na Kaszubach i w województwie pomorskim, gdyż to głównie tu stawia się na jego szybki i masowy zakup, w licznych punktach spożywczych, które eksponują go zaraz przy tak codziennie docenianych chlebach, bułkach i ciastach. Los drożdżówek jest więc zależny od opinii społecznej, która zgodnie z wyniesionym wychowaniem w domu rodzinnym uzupełnia tym produktem swój dietetyczny i doskonały jadłospis. Specjaliści z branży marketingu badający losy polskich drożdżówek cenią je głównie za niskie ceny, łatwość zakupu, doskonały smak i zdrowe urozmaicenie szkolnego, a także rodzinnego śniadania i dnia spędzonego w pracy.
Przepis na drożdżówkę przygotowaną w warunkach domowych, którą poleca nasza Piekarnia:
Ciasto drożdżowe bez wyrabiania z jabłkami
Składniki :
5 jajek
1 szklanka cukru kryształu
100 g świeżych drożdży
1 szklanka oleju
1 szklanka mleka
5 szklanek mąki
1 opakowanie cukru waniliowego
700 g owoców sezonowych
Kruszonka:
szklanka mąki
szklanka brązowego cukru
10 dag masła
Opis wykonania :
1. Składniki należy dodawać do ciasta w takiej kolejności jaka jest podana w przepisie jest to bardzo ważne.
Do dużej miski wbijamy jajka, rozmącamy, dodajemy kolejno cukier, kruszymy drożdże, wlewamy olej. Mleko lekko podgrzewamy i wlewamy do pozostałych składników. Na koniec dodajemy przesiana mąkę.
2. Miskę przykrywamy ściereczka i odstawiamy na 3 godziny. Po tym czasie ciasto mieszamy drewniana łyżką na jednolitą masę. Ciasto rozkładamy w formie, owoce myjemy i rozkładamy na cieście.
3. Przygotowujemy kruszonkę mieszamy mąkę z cukrem i drobno pokrojonym masłem wszystko ze sobą zagniatamy, posypujemy ciasto. Blachę z ciastem wstawiamy do zimnego piekarnika. Pieczemy w temp. max 180 C przez ok 50-60 minut.
Źródło: gotowanieipieczenieiloveit.blogspot.com
Domowe ciasto drożdżowe z nutką owoców i tak ubóstwianej kruszonki to rzeczywiście produkt, którego potrzebuje Twoje podniebienie. Warto jest więc udać się po niego do najbliższego sklepu albo przygotować go samodzielnie w domu. Szef piekarni wierzy, jednak że po takim opisie zalet jego produktu udasz się na ulicę – Warzywną – do sklepu firmowego i posmakujesz przy stoliczku drożdżówki swoich marzeń, która przy pomocy przepisu Rodzinnego, dziedziczonego z pokolenia na pokolenia, gwarantuje właścicielowi utrzymanie piekarni – i podległego jej punktu sprzedażowego – „ Owocanka”.
Cena drożdżówki od poniedziałku do piątku – 2, 5 zł, w weekend promocyjnie – 2,00 zł.
Ciasto na wagę - 1 kg – 15 zł.
Zapraszamy. Nie możesz przegapić takiej okazji.
Czytaj naszą reklamę w gazetach:
"Drożdżówkę zjadasz, ale nigdy się nie objadasz - w wolnym czasie do piekarni wpadasz."
„Warsztat pisania tekstów sprzedażowych” - praca na studia podyplomowe z podbudową publikacji jej na dowolnym blogu.
Kierunek: “Copywriting. Content Management. Storytelling” - 2015/2016