Dietetyczne ciasto, które wpłynie pozytywnie na stan Twojego zdrowia

Utworzono: 06-01-2016
Dietetyczne ciasto, które wpłynie pozytywnie na stan Twojego zdrowia
Dietetyczne ciasto, które wpłynie pozytywnie na stan Twojego zdrowia
Dietetyczne ciasto, które wpłynie pozytywnie na stan Twojego zdrowia
Dietetyczne ciasto, które wpłynie pozytywnie na stan Twojego zdrowia
Dietetyczne ciasto, które wpłynie pozytywnie na stan Twojego zdrowia
Dietetyczne ciasto, które wpłynie pozytywnie na stan Twojego zdrowia
Dietetyczne ciasto, które wpłynie pozytywnie na stan Twojego zdrowia
Dietetyczne ciasto, które wpłynie pozytywnie na stan Twojego zdrowia

 Dieta w życiu każdego Człowieka to ważny czynnik gwarantujący dobre samopoczucie, stałe utrzymanie szczupłej sylwetki ciała i także długie, szczęśliwe życie. Nie bez znaczenia jest więc to co spożywamy, aby wzmacniał  się nasz cały organizm. Firmy prywatne specjalizujące się w tworzeniu  dietetycznego  jadłospisu polecają więc wykorzystywanie w kuchni produktów naturalnych takich, jak różne mąki, jajka, drożdże, aby ich naturalność zagwarantowała  społeczeństwu ich dobre przyswajanie. To z nich w dalszej kolejności powstają m.in. ciasta, ale te bardzo zdrowe podbudowane są tak powszechnie lubianymi drożdżówkami. To właśnie w nich specjaliści od gotowania wykorzystują specjalne biologiczne metody na wspaniałe spulchnianie produktu, na pieczenie ich w prywatnych domach przy wykorzystaniu tradycyjnych piekarników, a także w profesjonalnie zarządzanych piekarniach. Zaletą tego typu ciasta jest znikoma ilość cukru i tłuszczu, który w diecie zapewnia nie tylko piękny zapach unoszący się po całym mieszkaniu, zakładzie produkcyjnym,  ale także utrzymuje stale  jego miękkość, kruchość i oryginalny, wyjątkowy smak. Produkt w postaci – dobrej  drożdżówki - wzorowany na przepisach specjalistów z branży gastronomicznej to także wspaniały pomysł na ugoszczenie naszych gości, na dodatkowy posiłek dla wszystkich członków rodziny oraz doskonały uzupełniacz pożywienia  o każdej porze: dnia i nocy. Produkt z kuchni naszych babć to także sposób na urozmaicenie go  odpowiednimi, ulubionymi dodatkami w postaci: truskawek, jagód, malin, borówek, jabłek, bananów, śliwek,  rodzynek, kokosów, które nadadzą  jemu dobrego smaku. Takie bogactwo produktu na rynku światowym to przede wszystkim budowanie tradycyjnej kuchni powiązanej z określonym rejonem Polski. Szczególnie na Kaszubach i w województwie pomorskim, gdyż to głównie  tu  stawia się  na jego szybki i masowy zakup, w licznych punktach spożywczych, które eksponują go zaraz przy tak codziennie docenianych chlebach, bułkach i ciastach. Los drożdżówek jest więc zależny od opinii społecznej, która zgodnie z wyniesionym wychowaniem w domu rodzinnym uzupełnia tym produktem swój dietetyczny i doskonały jadłospis.  Specjaliści z branży marketingu badający losy polskich drożdżówek cenią je głównie za niskie ceny, łatwość zakupu, doskonały smak i zdrowe  urozmaicenie szkolnego, a także rodzinnego śniadania i dnia spędzonego w pracy.

Przepis na drożdżówkę przygotowaną w warunkach domowych, którą poleca nasza Piekarnia:

Ciasto drożdżowe bez wyrabiania z jabłkami

Składniki :
5 jajek
1 szklanka cukru kryształu
100 g świeżych drożdży
1 szklanka oleju
1 szklanka mleka
5 szklanek mąki
1 opakowanie cukru waniliowego
700 g owoców sezonowych

Kruszonka:
szklanka mąki
szklanka brązowego cukru 
10 dag masła

Opis wykonania :
1. Składniki należy dodawać do ciasta w takiej kolejności jaka jest podana w przepisie jest to bardzo ważne.
Do dużej miski wbijamy jajka, rozmącamy, dodajemy kolejno cukier, kruszymy drożdże, wlewamy olej. Mleko lekko podgrzewamy i wlewamy do pozostałych składników. Na koniec dodajemy przesiana mąkę.

2. Miskę przykrywamy ściereczka i odstawiamy na 3 godziny. Po tym czasie ciasto mieszamy drewniana łyżką na jednolitą masę. Ciasto rozkładamy w formie, owoce myjemy i rozkładamy na cieście.

3. Przygotowujemy kruszonkę mieszamy mąkę z cukrem i drobno pokrojonym masłem wszystko ze sobą zagniatamy, posypujemy ciasto. Blachę z ciastem wstawiamy do zimnego piekarnika. Pieczemy w temp. max 180 C przez ok 50-60 minut.

Źródło: gotowanieipieczenieiloveit.blogspot.com

 

Domowe ciasto drożdżowe z nutką owoców i tak ubóstwianej kruszonki to rzeczywiście produkt, którego potrzebuje Twoje podniebienie. Warto jest więc udać się po niego do najbliższego sklepu albo przygotować go samodzielnie w domu. Szef piekarni wierzy, jednak że po takim opisie zalet jego produktu udasz się na ulicę – Warzywną – do  sklepu firmowego i posmakujesz przy stoliczku drożdżówki swoich marzeń, która przy pomocy przepisu Rodzinnego, dziedziczonego z pokolenia na pokolenia, gwarantuje  właścicielowi utrzymanie piekarni – i podległego jej punktu sprzedażowego – „ Owocanka”.  

Cena drożdżówki od poniedziałku do piątku – 2, 5 zł, w weekend promocyjnie – 2,00 zł.

Ciasto na wagę -  1 kg – 15 zł.

Zapraszamy. Nie możesz przegapić takiej okazji.

 

Czytaj naszą reklamę w gazetach:

"Drożdżówkę zjadasz, ale nigdy się nie objadasz -  w  wolnym czasie do piekarni wpadasz."

 

„Warsztat  pisania tekstów sprzedażowych” - praca na studia podyplomowe z podbudową publikacji jej na dowolnym blogu.

Kierunek:  “Copywriting. Content Management. Storytelling” - 2015/2016

Przejdź do góry strony