Jak przygotować swojskie jadło Parkowe?
Zapach świeżych zup
Sezon urlopowy to zapowiedź przygotowywania posiłków na świeżym powietrzu. Aby jednak wszystko pachniało lasem wykonałam na szydełku kolorową serwetkę. Kolejnym etapem wszelkich działań było zerwanie w ogrodzie pachnących przypraw, ugotowanie z warzyw świeżej zupy i włożenie do niej dietetycznych kasz. Aby wszystko nabrało odpowiedniego koloru dodałam do naczynia swojskiej śmietany, następnie posypałam wywar intensywnie zielonymi uciętymi z ziemi roślinami.
Czar lasu
Zapach lasu, zielonych drzew zmieszałam z szumem wiatru, promieniami ukrywającego się za deszczowymi chmurami Słońca i delektowałam się śpiewem parkowych ptaków. Wieś w mieście stała się impulsem do skierowania myślenia o gorącym lecie i organizacjach pikników na zielonej stokrotkowej trawie.