Pizza - warstwowa

Utworzono: 26-04-2015
Pizza - warstwowa

Składniki 

-2 szklanki mąki 
-1/3 szklanki oliwy lub oleju 
-2/3 szklanki mleka 
-2 łyżeczki proszku do pieczenia 
-2 łyżki koncentratu pomidorowego 
-2 łyżki wody 
-szczypta soli 
-szczypta pieprzu 
-łyżeczka czosnku 
-łyżeczka oregano 
-łyżeczka bazylii 
-ulubione przyprawy 



Przygotowanie: 
 - Połączyć wszystkie składniki razem. Zagnieść ciasto, rozwałkować i ułożyć na blasze. 
Posmarować sosem i na to wrzucić swoje ulubione dodatki ( pomidory, ogórki, wędlinę, ser, ketchup) Piec w temp. 150 stopni przez ok 15-20 min. 


- 5 min przed wyjęciem pizzy z piekarnika posypać ją ziołami prowansalskimi, dzięki temu ma piękny zapach i jeszcze lepiej smakuje. Na zimno smakuje równie pysznie. Przepis na pizzę , którą można przygotować w 5 minut warto jest wykorzystać do warstwowego jej obłożenia. Ciasto naszego produktu wyrasta dość znacznie i dlatego jest w stanie przyjąć słodki ciężar różnych dodatków. Pomysłowość można pozostawić w rękach osób gotujących.

SMACZNEGO !

Przejdź do góry strony